De uitvaart

Contact

Keuzes

De keuze voor begraven of cremeren wordt bepaald door emotionele of levensbeschouwelijke overwegingen waarbij familietradities en persoonlijke keuzes vaak een rol spelen. Bij WensUitvaartbegeleiding kunt u voor beide opties terecht.

WensUitvaartbegeleiding is een onafhankelijke uitvaartonderneming. Samen met u nemen we mogelijke Wensen door om een passend afscheid te creëren. Ik wil graag dat u in het afscheid de overledene herkent en dat de plaats/locatie van het afscheid, de sfeer, de muziek, de bloemen en de kist een geheel zijn.

Natuurlijk kan ik u inspireren met ideeën en voorbeelden maar ik denk dat het waardevoller is wanneer ik zoveel mogelijk aansluit bij de Wensen die bij uzelf vandaan komen. Door dit proces te begeleiden, zorgen we samen dat het klopt, dat het past, dat het eigen is.

Ik help u hierin bij het maken van de juiste keuzes. In ons gesprek over de uitvaart worden alle details zorgvuldig doorgenomen. Denk hierbij aan:

  • manier van opbaren (Koelplaat. Bio sax 200 dit is opbaren zonder koelplaat met een filter in de vorm van een zakje met 2 hoofdbestanddelen, te weten actieve koolstof en natuurlijke klei en Thanatopraxie dit is een lichte vorm van balseming)
  • locatie
  • crematie / begrafenis
  • invulling van de uitvaart
  • al uw andere Wensen

Als het moment nog niet daar is, maar u vindt het prettig om alvast na te denken over uw eigen afscheid, dan ga ik graag met u in gesprek. Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos.