De uitvaart

Contact

De tijd tussen het overlijden van uw dierbare en de uitvaart wordt gebruikt om allerlei zaken te regelen. Ook begint voor u het rouwproces en leeft u toe naar het moment van het definitieve afscheid. Hoe verdrietig dit ook is, er zijn in deze periode veel keuzes die moeten worden gemaakt.

De Uitvaart

Keuzes
Ik zorg ervoor dat u goed wordt geïnformeerd over de keuzes die gemaakt moeten worden en de mogelijkheden die er zijn. Uw persoonlijke wensen, of die van uw dierbare – als die bekend zijn – staan hierbij centraal. Nadat u uw persoonlijke keuzes heeft gemaakt, ga ik aan de slag om het te regelen.

Onafhankelijk en met iedere uitvaartverzekering
Wens Uitvaartbegeleiding werkt onafhankelijk en dat betekent dat ik niet gebonden ben aan afspraken met derden, wel heb ik goede contacten met de lokale middenstand en kistenleveranciers. Ik kan de uitvaart voor u regelen zoals u dat wenst, zodat alles klopt met de herinnering aan uw overleden dierbare, zoals het opbaren, de locatie, het vervoer, de catering, de sfeer, muziek, kaart en bedankjes, bloemen en entourage. Ik sluit me aan bij de wensen die u heeft en die u wellicht heeft besproken met uw overleden dierbare. Uiteraard kan ik u ook inspireren met ideeën en voorbeelden, maar u beslist altijd zelf welke keuzes u maakt.

Begraven of cremeren
Wat wilt u? Of heeft uw dierbare kenbaar gemaakt wat hij of zij wil? De keuze voor begraven of cremeren is een heel belangrijke en wordt bepaald door verschillende factoren, dit kunnen emotionele, levensbeschouwelijke of persoonlijke overwegingen zijn. Ook familietradities zijn vaak aanleiding om een dierbare te begraven of cremeren. Voor beide opties kan Wens Uitvaartbegeleiding de zorg op zich nemen.

Thuis opbaren of in het uitvaartcentrum
Ook de keuze om uw overleden dierbare thuis op te baren of in het uitvaartcentrum is belangrijk en wordt in een heel vroeg stadium na het overlijden beslist. Het bepaalt mede de manier waarop u met de rouwverwerking begint. Voor welke optie u ook kiest, ik begeleid u en onderneem de stappen die nodig zijn om dit mogelijk te maken. Ook informeer ik u over de mogelijkheden die er zijn voor het opbaren, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Voordat het wordt opgebaard, verzorgen wij het lichaam van uw dierbare samen op een liefdevolle en respectvolle manier.

Meer informatie over het opbaren leest u hier.

Zorg uit handen
In ons gesprek over de uitvaart worden de details van de uitvaart zorgvuldig doorgenomen. Naast het begraven of cremeren en de manier en plaats van opbaren, kunt hierbij denken aan o.a.:

  • Locatie & catering
  • Persoonlijke invulling van de uitvaart
  • De kaart en bloemen
  • Het vervoer
  • Condoleancemogelijkheden & locatie

De afspraken die wij samen maken zijn leidend. Dat wat u wenst is voor mij de leidraad bij het organiseren van een mooi en passend afscheid van uw overleden dierbare.

Nadenken over uw eigen afscheid
Als het moment nog niet daar is, maar u vindt het prettig om alvast na te denken over uw eigen afscheid dan ga ik graag met u in gesprek. Het kan rust geven om te weten dat uw persoonlijke wensen voor uw eigen uitvaart zijn besproken en vastgelegd, niet alleen voor uzelf maar ook voor uw nabestaanden. Als u over uw eigen uitvaart wilt nadenken en uw wensen wilt laten vastleggen, dan maak ik graag vrijblijvend en kosteloos een persoonlijke afspraak.