Over mij

Contact

De mens achter Wens

Ik ben Jacqueline Wissing, getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen. Samen met mijn man woon ik in Steenwijkerwold, gelegen in de kop van Overijssel op de grens van Drenthe en Friesland.

Voordat ik professioneel uitvaartbegeleider werd heb ik 26 jaar gewerkt in de gehandicaptenzorg en daar veel ervaring opgedaan in de omgang met mensen met verschillende achtergronden en verhalen. Ik heb opleidingen gevolgd tot agogisch medewerker en een post HBO Middenkader Management aan Windesheim te Zwolle.

Ik heb meerdere keren een uitvaart had meegemaakt, waarbij ik merkte dat er weinig sprake was van een persoonlijke benadering en de wens van de overledene en nabestaanden niet leidend waren. Dat heeft me uiteindelijk doen besluiten de knoop door te hakken en een lang gekoesterde ambitie te verwezenlijken; die van professionele, ambitieuze en persoonlijke uitvaartbegeleider.

Nadat ik de opleiding tot uitvaartbegeleider had afgerond heb ik Wens Uitvaartbegeleiding opgericht en er nog geen moment spijt van gehad. Ook heb ik mij verdiept in de verschillende manieren van opbaren (lees hier het artikel over opbaren) en ‘Kind & Rouw’.

Het geeft mij een goed gevoel om nabestaanden in een verdrietige en emotionele periode bij te kunnen staan met mijn deskundigheid en persoonlijkheid. Wat de wensen ook zijn, een klein of groot afscheid of heel speciaal of uitbundig, iedere uitvaart is uniek, iedere overleden dierbare is uniek en iedere nabestaande verdient het om op een prettige en respectvolle manier te worden begeleid naar een unieke, passende en liefdevolle uitvaart.